Berean Christian High School

Bell Schedules
White Bell Schedule
Typical schedule for Mondays and Tuesdays.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:20 AM 50 min
Second 9:25 AM 10:10 AM 45 min
Break 10:10 AM 10:20 AM 10 min
Third 10:25 AM 11:10 AM 45 min
Fourth 11:15 AM 12:00 PM 45 min
Lunch 12:00 PM 12:30 PM 30 min
Fifth 12:35 PM 1:20 PM 45 min
Sixth 1:25 PM 2:10 PM 45 min
Seventh 2:15 PM 3:00 PM 45 min
Purple Bell Schedule
Alternate Tuesday bell schedule to include a 15 minute assembly.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:15 AM 45 min
Second 9:20 AM 10:00 AM 40 min
Assembly 10:05 AM 10:20 AM 15 min
Break 10:20 AM 10:30 AM 10 min
Third 10:35 AM 11:15 AM 40 min
Fourth 11:20 AM 12:00 PM 40 min
Lunch 12:00 PM 12:45 PM 45 min
Fifth 12:50 PM 1:30 PM 40 min
Sixth 1:35 PM 2:15 PM 40 min
Seventh 2:20 PM 3:00 PM 40 min
Blue Block Schedule
Typical Wednesday schedule. Even numbered periods only plus chapel.
Description / Period Start Time End Time Length
Second Roll Call 8:30 AM
Chapel 8:35 AM 9:20 AM 45 min
Break 9:20 AM 9:30 AM 10 min
Second 9:35 AM 10:55 AM 80 min
Break 10:55 AM 11:05 AM 10 min
Fourth 11:10 AM 12:30 PM 80 min
Lunch 12:30 PM 1:00 PM 30 min
Sixth 1:05 PM 2:25 PM 80 min
Gold Block Schedule
Typical Thursday schedule. Odd numbered periods only.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:55 AM 85 min
Break 9:55 AM 10:05 AM 10 min
Third 10:10 AM 11:30 AM 80 min
Lunch 11:30 AM 12:00 PM 30 min
Fifth 12:05 PM 1:25 PM 80 min
Break 1:25 PM 1:35 PM 10 min
Seventh 1:40 PM 3:00 PM 80 min
Red Bell Schedule
Typical schedule for Fridays.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:15 AM 45 min
Second 9:20 AM 10:00 AM 40 min
Break 10:00 AM 10:10 AM 10 min
Third 10:15 AM 10:55 AM 40 min
Fourth 11:00 AM 11:40 AM 40 min
Lunch 11:40 AM 12:10 PM 30 min
Fifth 12:15 PM 12:55 PM 40 min
Sixth 1:00 PM 1:40 PM 40 min
Seventh 1:45 PM 2:25 PM 40 min
Green Bell Schedule
Special 30 minute chapel schedule.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:15 AM 45 min
Second 9:20 AM 10:00 AM 40 min
Chapel 10:05 AM 10:35 AM 30 min
Break 10:35 AM 10:45 AM 10 min
Third 10:50 AM 11:30 AM 40 min
Fourth 11:35 AM 12:15 PM 40 min
Lunch 12:15 PM 12:45 PM 30 min
Fifth 12:50 PM 1:30 PM 40 min
Sixth 1:35 PM 2:15 PM 40 min
Seventh 2:20 PM 3:00 PM 40 min
Yellow Bell Schedule
This is an alternate Friday schedule to include a 30 min Pep Rally.
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 9:15 AM 45 min
Second 9:20 AM 10:00 AM 40 min
Break 10:00 AM 10:10 AM 10 min
Third 10:15 AM 10:55 AM 40 min
Fourth 11:00 AM 11:40 AM 40 min
Pep Rally 11:45 AM 12:15 PM 30 min
Lunch 12:15 PM 12:45 PM 30 min
Fifth 12:50 PM 1:30 PM 40 min
Sixth 1:35 PM 2:15 PM 40 min
Seventh 2:20 PM 3:00 PM 40 min
Pink Bell Schedule
Half-day Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
First 8:30 AM 8:55 AM 25 min
Second 9:00 AM 9:25 AM 25 min
Third 9:30 AM 9:55 AM 25 min
Break 9:55 AM 10:05 AM 10 min
Fourth 10:10 AM 10:35 AM 25 min
Firfth 10:40 AM 11:05 AM 25 min
Sixth 11:10 AM 11:35 AM 25 min
Seventh 11:40 AM 12:05 PM 25 min